Team Coaching

Organiseren, resultaten behalen en het samenwerken binnen organisaties verandert continue. We zijn als organisaties steeds nieuwe manieren aan het zoeken om onze resultaten zo goed mogelijk en op een prettige manier te realiseren. Vanuit Zinsibility zetten hierbij de mens centraal en werken vanuit vertrouwen en verbinding met elkaar. Op deze manier motiveren we mensen het beste uit zichzelf te halen. Dit is in het belang van de hele organisatie, de klant en de wereld daarbuiten.

Wat vraagt dit van jou als leidinggevende? Wat heb je hierin te doen, in dit team, op dit moment en voor de nabije toekomst? 

  • Hoe kunnen jullie als team elkaar beter begrijpen, vertrouwen en samenwerken? 
  • Vanuit vertrouwen leidinggeven, hoe ziet dat er praktisch uit?
  • Loop je vast met je team of zijn jullie klaar voor een volgende stap in het functioneren als team? 
  • Willen jullie een beeld over ieders drijfveren en ervaren hoe het gesprek ineens anders kan verlopen?

Bij het coachen van organisaties zoek ik de balans tussen de mens in de organisatie en de organisatiedoelen. Wat wil de organisatie bereiken en hoe wil de medewerker, leidinggevende of het team zich ontwikkelen? Mijn uitdaging is eenieder te begeleiden om hun unieke te kracht te ontdekken om vanuit hier tot optimale prestaties en werkplezier te komen.

Werkwijze

Het grootste deel van mijn begeleiding vindt plaats in de vorm van 1-op-1-momenten met leidinggevenden of medewerkers (individuele coaching). Daarnaast ben ik, indien gewenst, ook aanwezig in de organisatie: ik loop mee op de afdeling, ik kijk op de werkplek, in de vergaderingen en in bilateraal overleg. Ik analyseer hoe de medewerker en/of leidinggevende functioneert en geef hierop feedback.

Interventie

Het benoemen, bespreekbaar maken en niet uit de weg gaan van opvallende zaken op het moment zélf vormen belangrijke interventies. Het begeleiden van overleggen, waarbij soms een stuk mediation tussen leidinggevende en medewerker(s) nodig is, komt ook voor. Daarnaast werk ik vaak met Profile Dynamics als methode om elkaar beter te leren kennen en begrijpen, waardoor de communicatie en de samenwerking kan verbeteren.

Kosten

Bij een vraag voor teamcoaching ga ik graag in overleg om te horen wat de behoefte is om aan de hand daarvan een offerte op te stellen. Mijn tarief is afhankelijk van de grootte van de groep, de duur en de locatie.